Zonneboiler Hengevelde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Hengevelde? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref jij praktische aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Hengevelde.

zonneboiler systeem installeren in 7496

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een gemiddeld huishouden in Hof van Twente gebruikt 1660 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €115 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7496
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Hengevelde vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Hengevelde! Via onze website achterhaal je probleemloos een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Hof van Twente. Of probeer Qbis.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Hierna check jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem wordt gebruikt voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Het systeem houdt in: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Vooral aantrekkelijk voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Hengevelde. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook plaatsen ze ook het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Hengevelde vinden we terug ergens tussen de €2400 en €4500, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna tref jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor velerlei mogelijkheden de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €90 per jaar (gasprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.550€65
100 liter2€2.925 – €3.025€80
200 liter2€3.300 – €3.925€125
300 liter3€4.550 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-hengevelde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Middels het energieverbruik kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U krijgt z.s.m. een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Hengevelde (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €975 tot €1250. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hengevelde

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc21 bs 120 a label), vermogen 1260 [KW], €857 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S150-30T), vermogen 1921 [KW], €1306 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 PAWT), vermogen 1232 [KW], €838 subsidie.

Naast de subsidie van het RVObiedt de gemeente Hof van Twente mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.hofvantwente.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Hengevelde aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hengevelde!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!