Zonneboiler Goor

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Goor? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels deze pagina vind je accurate toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Goor.

zonneboiler systeem installeren in 7471

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een gemiddeld huishouden in Hof van Twente gebruikt 1660 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Goor vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Goor! Door middel van onze website vind je gemakkelijk een professionele installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Hof van Twente. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder bekijk je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en certificering. Je kunt denken aan VCA, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product zorgt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen met een grote vraag naar warm water. Wegens beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Goor. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk is er nog het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Goor zitten gemiddeld tussen €2525 en €3800, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Verderop vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder lees je voor enkele mogelijkheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €115 per jaar (energieprijzen september 2023). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.500€65
100 liter2€2.925 – €3.150€80
200 liter2€3.300 – €3.950€110
300 liter3€4.600 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-goor

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Met behulp van deze gegevens kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de omvang en de isolatiewaarden. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen een week een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Goor (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €675 tot €1350. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Goor

 • Ritter Paradigma (AQ EXAP_2_15_40_650), vermogen 3302 [KW], €2245 subsidie.
 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 200L 1xES2V/2,65S), vermogen 1002 [KW], €681 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BSH), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Hof van Twente wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.hofvantwente.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Goor aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Goor!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!