Zonneboiler Enter

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Enter? Middels een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij deze website tref je waardevolle gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Enter.

zonneboiler systeem installeren in 7468

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een standaard woning in Wierden gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7468
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Enter vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Enter! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je zonder problemen een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Wierden. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder vind je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie wordt gebruikt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. In de basis eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Enter. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er installaties met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Enter variëren tussen €2825 en €3800, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op onze website bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een variatie aan situatiesde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €55 per jaar (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€50
100 liter2€2.900 – €3.175€100
200 liter2€3.300 – €3.950€120
300 liter3€4.500 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-enter

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Op basis van het verbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Enter (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €775 tot wel €1900. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Enter

 • Ritter Paradigma (AQ EX_2_19_49_800), vermogen 3497 [KW], €2378 subsidie.
 • Energetyka Solarna ENSOL sp. z o.o. (Solar set 300L 3xES2V/2,0S AL), vermogen 2262 [KW], €1538 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 BSH), vermogen 1517 [KW], €1032 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Wierden mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.wierden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Enter aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Enter!

 • Een warmtepomp: wint energie via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!