Zonneboiler Nijverdal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Nijverdal? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Via zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij samengestelde toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Nijverdal.

zonneboiler systeem installeren in 7441

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een standaard woning in Hellendoorn gebruikt 1600 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7441
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Nijverdal vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Nijverdal! Dankzij deze pagina vind je gemakkelijk een goede installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Hellendoorn. Of check de website Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem is toepasbaar voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Bovenal toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nijverdal. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Nijverdal variëren tussen €2550 en €3000, met installatie. Het product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina check je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna check jij voor een aantal mogelijkheden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €135 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€70
100 liter2€2.750 – €3.125€100
200 liter2€3.250 – €3.975€140
300 liter3€4.600 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-nijverdal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de info verstuurd kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het energieverbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke andere systemen aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Je krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Nijverdal (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle artikelen die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €475 tot €1275. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Nijverdal

 • Ritter Paradigma (AQ C15_39_300), vermogen 1624 [KW], €1104 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB400TX 9,48), vermogen 3437 [KW], €2337 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 250 PAWT), vermogen 1238 [KW], €842 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOlevert de gemeente Hellendoorn een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.hellendoorn.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nijverdal aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nijverdal!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!