Zonneboiler Schalkhaar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Schalkhaar? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem kent twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via zonneboilerrevolutie.nl lees jij actuele informatie over een zonneboiler kopen in Schalkhaar.

zonneboiler systeem installeren in 7433

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1000.
 • Een gemiddelde woning in Deventer gebruikt 1210 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7433
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Een zonneboiler installateur in Schalkhaar vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Schalkhaar! Via deze website vind je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Deventer. Of probeer de website kvinl.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf lees je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem wordt gebruikt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal interessant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Schalkhaar. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In september 2022 zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Schalkhaar komen gemiddeld uit tussen €2625 en €3700, met installatie. Het product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Als je iets verders scrollt tref je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor diverse scenario’sde geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €135 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.550€60
100 liter2€2.850 – €3.075€95
200 liter2€3.225 – €4.000€120
300 liter3€4.400 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-schalkhaar

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Via deze data kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. U ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Schalkhaar (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €750 tot €1850. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Schalkhaar

 • DAXX (1×20 + 300L), vermogen 1738 [KW], €1182 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB180TX 7,11), vermogen 3123 [KW], €2124 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BSV), vermogen 984 [KW], €669 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Deventer wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.deventer.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Schalkhaar aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Schalkhaar!

 • De warmtepomp: genereert energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!