Zonneboiler Colmschate

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Colmschate? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker lees jij uitgebreide details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Colmschate.

zonneboiler systeem installeren in 7429

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een gemiddeld huishouden in Deventer verbruikt 1210 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €50 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7429
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Een zonneboiler installateur in Colmschate vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Colmschate! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker ontdek je moeiteloos een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Deventer. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Hierna ontdek je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op referenties en relevante keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. De installatie kan gebruikt worden voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Deze installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval springt de CV-brander bij. In de eerste plaats relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Colmschate. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Colmschate variëren tussen €2850 en €3450, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor een aantal situatiesde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €65 op jaarbasis (gasprijs september 2023). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.500€55
100 liter2€2.950 – €3.050€95
200 liter2€3.125 – €3.875€130
300 liter3€4.500 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-colmschate

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas & elektra de woning per jaar verbruikt. Met behulp van het verbruik kan de vakman een goed advies geven.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Je ontvangt zeer binnenkort een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Colmschate (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recent verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle installaties die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €700 tot €1825. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Colmschate

 • Zizon (BlueArc 5-HBB800L), vermogen 3532 [KW], €2402 subsidie.
 • Dutch Solar Systems (ZB180TX 4,74), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 BSH), vermogen 1317 [KW], €896 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Deventer soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.deventer.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Colmschate aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Colmschate!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!