Zonneboiler Teuge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Teuge? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door deze pagina doorzoek je waardevolle raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Teuge.

zonneboiler systeem installeren in 7395

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een standaard woning in Voorst verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit houdt in een forse besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Teuge vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Teuge! D.m.v. onze tool tref je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Voorst. Of ga naar de website kvinl.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder ontdek jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificering. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product wordt gebruikt voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Teuge. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Teuge variëren tussen €2750 en €3250, inclusief installeren. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Verderop lees jij meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor diverse voorbeeldsituaties de investering en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €120 per jaar (energieprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.625€65
100 liter2€2.750 – €3.075€80
200 liter2€3.125 – €3.950€115
300 liter3€4.575 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-teuge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie verdere info aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Door deze informatie kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan de grootte en staat van isolatie. Relevant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Je krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Teuge (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is in 2017 verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle modellen die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €725 tot wel €1625. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Teuge

 • Zizon (BlueArc 4-HBB500L), vermogen 3322 [KW], €2259 subsidie.
 • Sowise (SHW 160), vermogen 1488 [KW], €1012 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 500 PAWT), vermogen 2802 [KW], €1905 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Voorst mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.voorst.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Teuge aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Teuge!

 • Warmtepomp: haalt energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!