Zonneboiler Voorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Voorst? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem kent twee zaken: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van onze tool ontdek je veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Voorst.

zonneboiler systeem installeren in 7383

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1300.
 • Een alledaags gezin in Oude IJsselstreek stookt 1540 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Oftewel, een forse besparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7383
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Voorst vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Voorst! Met behulp van deze website check je snel een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Oude IJsselstreek. Of benader Qbis.nl voor een schema met competente installateurs in de buurt. Verderop lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na recensies en eventuele keurmerken. Onder andere Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie is geschikt voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage winkelprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Voorst. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Voorst schommelen tussen de €2625 en €3100, met montage. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor velerlei omstandigheden de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €120 per jaar (energieprijzen september 2022). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.650€40
100 liter2€2.875 – €3.000€85
200 liter2€3.300 – €3.875€110
300 liter3€4.475 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-voorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het duidelijk naar wie de informatie verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel stroom + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Het betreft leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke andere systemen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Je krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Voorst (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie werd jaren geleden verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot wel €1750. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Voorst

 • Zizon (BlueArc 5-ZO400L), vermogen 342 [KW], €2326 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES 248), vermogen 2022 [KW], €1375 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 PAWT), vermogen 1452 [KW], €987 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Oude IJsselstreek een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.oude-ijsselstreek.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Voorst aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Voorst!

 • De warmtepomp: wint energie a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!