Zonneboiler Oude IJsselstreek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Oude IJsselstreek? Via een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl lees je toepasbare info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Oude IJsselstreek.

zonneboiler systeem installeren in 7054

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1750.
 • Een gemiddelde woning in Oude IJsselstreek gebruikt 1540 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €95 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7054
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Oude IJsselstreek vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Oude IJsselstreek! Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Oude IJsselstreek. Of surf naar de website Qbis.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand check jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Het product houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oude IJsselstreek. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er oplossingen het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Oude IJsselstreek liggen tussen de €2850 en €4350, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De investering komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor meerdere voorbeelden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €145 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.575€65
100 liter2€2.850 – €3.150€75
200 liter2€3.225 – €3.875€140
300 liter3€4.500 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-oude-ijsselstreek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de info aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een week een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Oude IJsselstreek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is recentelijk verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot €1100. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oude IJsselstreek

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-5,0m2), vermogen 1930 [KW], €1462 subsidie.
 • H-Energiesystemen (Zonneboiler ZB2-265), vermogen 2596 [KW], €1765 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS PLUS – 500 – 3 KSF26), vermogen 2418 [KW], €1644 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Oude IJsselstreek een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.oude-ijsselstreek.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oude IJsselstreek aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oude IJsselstreek!

 • De warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente