Zonneboiler Westendorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Westendorp? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie bestaat uit 2 aspecten: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze website ontdek je praktische adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Westendorp.

zonneboiler systeem installeren in 7054

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €950.
 • Een gemiddeld huishouden in Oude IJsselstreek verbruikt 1540 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €115 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7054
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Westendorp vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Westendorp! Door middel van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je snel een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Oude IJsselstreek. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met ervaren installateurs in de regio. Hieronder vind je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Westendorp. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er constructies met het voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Westendorp komen gemiddeld uit tussen €2725 en €3250, met installatie. Dit product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt tref je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een variatie aan gevallen de kosten en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €130 per jaar (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.700€55
100 liter2€2.750 – €3.175€90
200 liter2€3.300 – €3.950€135
300 liter3€4.550 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-westendorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze data kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt z.s.m. een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Westendorp (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle apparaten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot wel €1800. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Westendorp

 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 200 LE-2), vermogen 1356 [KW], €922 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-3,2m2), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3081 [KW], €2095 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Oude IJsselstreek mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.oude-ijsselstreek.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Westendorp aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Westendorp!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!