Zonneboiler Azewijn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Azewijn? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze pagina bekijk je veelzijdige details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Azewijn.

zonneboiler systeem installeren in 7045

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een doorsnee gezin in Montferland gebruikt 1560 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €115 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7045
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Azewijn vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Azewijn! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Montferland. Of bezoek Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs uit jouw provincie. Hieronder tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product voorziet in je watervoorziening en de centrale verwarming. De installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal toepasbaar op grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Wegens scherpe prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Azewijn. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In september 2023 zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Azewijn fluctueren tussen de €2700 en €3050, met installatie. De installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De investering kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Verderop bekijk je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor verschillende omstandigheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €80 per jaar (gasprijzen september 2023). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€45
100 liter2€2.900 – €3.100€80
200 liter2€3.175 – €3.875€120
300 liter3€4.425 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-azewijn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze informatie kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Er volgt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Azewijn (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €625 tot wel €1900. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Azewijn

 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BST), vermogen 1311 [KW], €891 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-5,0m²), vermogen 1953 [KW], €1328 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-M8 HT200), vermogen 637 [KW], €433 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Montferland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.montferland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Azewijn aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Azewijn!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!