Zonneboiler s-Heerenberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in s-Heerenberg? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind jij omvangrijke gegevens aangaande een zonneboiler kopen in s-Heerenberg.

zonneboiler systeem installeren in 7041

 • Een zonneboiler is perfect om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een gemiddeld huishouden in Montferland stookt 1560 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7041
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in s-Heerenberg vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in s-Heerenberg! Via zonneboilerrevolutie.nl check je moeiteloos een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Montferland. Of benader kvinl.nl voor een schema met goede installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Door middel van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Het product bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. In de basis toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in s-Heerenberg. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler s-Heerenberg variëren tussen €2950 en €4200, inclusief installeren. Het product heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor een variatie aan scenario’sde aanschafprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €120 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.600€65
100 liter2€2.950 – €3.050€95
200 liter2€3.125 – €3.975€145
300 liter3€4.500 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-s-heerenberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de info toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze informatie kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in s-Heerenberg (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is in 2017 verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle installaties die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €750 tot €1325. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in s-Heerenberg

 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 500-LE2), vermogen 2802 [KW], €1905 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-3,2m²), vermogen 1501 [KW], €1021 subsidie.
 • SolarTech International B.V. (MEP-L3 GBS115), vermogen 295 [KW], €201 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Montferland een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.montferland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte s-Heerenberg aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in s-Heerenberg!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!