Zonneboiler Kilder

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Kilder? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Via onze vergelijker lees jij praktische info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Kilder.

zonneboiler systeem installeren in 7035

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1050.
 • Een gemiddeld huishouden in Montferland gebruikt 1560 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €60 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7035
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Kilder vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Kilder! Aan de hand van deze pagina vind je probleemloos een betrouwbare installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Montferland. Of surf naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs uit de buurt. Onderstaand bekijk je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en certificering. Onder andere KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product kan benut worden voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Kilder. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2023

De verwachte kosten zonneboiler Kilder liggen tussen de €2725 en €3950, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor een variatie aan situatiesde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €180 per jaar (gasprijzen mei 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€40
100 liter2€2.775 – €3.025€80
200 liter2€3.200 – €3.825€145
300 liter3€4.500 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-kilder

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Met deze info kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke andere systemen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kilder (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot wel €1125. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kilder

 • Clima XL BV (Quantum Budget 500 CQP), vermogen 2734 [KW], €1859 subsidie.
 • Solesta BV (Silverline 30V), vermogen 1416 [KW], €963 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 3xHP30 + 750L), vermogen 3121 [KW], €2122 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie verschaft de gemeente Montferland soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.montferland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Kilder aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Kilder!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!