Zonneboiler Gaanderen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Gaanderen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product bestaat uit twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Aan de hand van onze website ontdek jij omvangrijke info aangaande een zonneboiler kopen in Gaanderen.

zonneboiler systeem installeren in 7011

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4500.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Doetinchem verbruikt 1380 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €65 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7011
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Gaanderen vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Gaanderen! Door gebruik te maken van deze website vind je zonder problemen een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Doetinchem. Of bezoek de website kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs uit jullie streek. Hieronder check jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Gaanderen. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Gaanderen fluctueren tussen de €2500 en €3650, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema vind jij voor verschillende omstandigheden de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €175 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.675€50
100 liter2€2.875 – €3.150€95
200 liter2€3.300 – €3.825€110
300 liter3€4.475 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-gaanderen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze data kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Denk aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Gaanderen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle types die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €950 tot wel €1675. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Gaanderen

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 800 PAWT), vermogen 3816 [KW], €2595 subsidie.
 • HRsolar (HRS400/10,0), vermogen 3387 [KW], €2303 subsidie.
 • TechniQ Energy.com (TQE-300L-vw+tw-36HP), vermogen 1801 [KW], €1225 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Doetinchem wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.doetinchem.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Gaanderen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Gaanderen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!