Zonneboiler Doetinchem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Doetinchem? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij accurate raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Doetinchem.

zonneboiler systeem installeren in 7001

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1400.
 • Een alledaags gezin in Doetinchem verbruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €135 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7001
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Doetinchem vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Doetinchem! Aan de hand van onze vergelijker vind je snel een goede installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Doetinchem. Of check Qbis.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder tref jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Sterkin, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar is de werking niet optimaal. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie regelt warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Doetinchem. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Doetinchem liggen tussen de €2575 en €4350, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor verscheide voorbeeldsituaties de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €85 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.575€40
100 liter2€2.750 – €3.125€100
200 liter2€3.100 – €3.925€140
300 liter3€4.475 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-doetinchem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de info toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Doetinchem (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €675 tot wel €1675. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Doetinchem

 • Solesta BV (Silverline 20V), vermogen 1066 [KW], €725 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-300), vermogen 2400 [KW], €1632 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 200 – 1 ECLIPSE), vermogen 699 [KW], €475 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Doetinchem een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.doetinchem.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Doetinchem aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Doetinchem!

 • De warmtepomp: haalt energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente