Zonneboiler Rozendaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Rozendaal? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze vergelijker vind je toepasbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Rozendaal.

zonneboiler systeem installeren in 6961

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een standaard woning in Rozendaal verbruikt 2500 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €70 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteRozendaal
Postcode6961
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M32500 M3
Stroomverbruik kWh3990 kWh
Gemiddelde energierekening€255,00

Een zonneboiler installateur in Rozendaal vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Rozendaal! Door middel van onze vergelijker vind je gemakkelijk een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Rozendaal. Of benader Qbis.nl voor een database met professionele installatiebedrijven uit de buurt. Hierna tref jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na beoordelingen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem regelt warm tapwater en een warme woning. Dit duurzame systeem houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Zeker interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Rozendaal. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In juni 2024 zijn er constructies met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Rozendaal fluctueren tussen de €2700 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op deze pagina check je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een paar gevallen de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €60 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€40
100 liter2€2.875 – €3.200€85
200 liter2€3.300 – €3.800€145
300 liter3€4.550 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-rozendaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de productinfo verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om na te gaan hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze data kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij ontvangt snel een complete offerte via een zonneboiler monteur in Rozendaal (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle installaties die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €950 tot €1550. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Rozendaal

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-4,8m2), vermogen 1660 [KW], €1279 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.500), vermogen 1488 [KW], €1012 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH – 350 – 2 UNIKO21), vermogen 1295 [KW], €881 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Rozendaal een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.rozendaal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Rozendaal aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Rozendaal!

 • Warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!