Zonneboiler Arnhem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Arnhem? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. deze pagina ontdek jij handige informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Arnhem.

zonneboiler systeem installeren in 6801

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een gemiddelde woning in Arnhem stookt 1110 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteArnhem
Postcode6801
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31110 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€129,00

Een zonneboiler installateur in Arnhem vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Arnhem! Via de zonneboiler-vergelijker tref je probleemloos een competente installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Arnhem. Of surf naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met goede installateurs uit de gemeente. In onderstaande box ontdek jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. In dat geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Bovenal eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Arnhem. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Arnhem schommelen tussen de €2650 en €3800, met monteren & installeren. Het systeem heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor verscheide voorbeelden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €145 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€65
100 liter2€2.825 – €3.000€75
200 liter2€3.200 – €3.875€115
300 liter3€4.425 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-arnhem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. U krijgt snel een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Arnhem (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €550 tot wel €1725. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Arnhem

 • HRsolar (HRS200/5,0), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 400-40), vermogen 3215 [KW], €2186 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S300/2-60T), vermogen 3448 [KW], €2345 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Arnhem een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.arnhem.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Arnhem aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Arnhem!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!