Zonneboiler West Maas en Waal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in West Maas en Waal? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie komt tot stand door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij actuele raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in West Maas en Waal.

zonneboiler systeem installeren in 6659

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een gemiddeld gezin in West Maas en Waal gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €90 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in West Maas en Waal vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in West Maas en Waal! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je eenvoudig een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente West Maas en Waal. Of benader de website Qbis.nl voor informatie over goede installateurs uit de buurt. Hierna bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op reviews en eventuele keurmerken. Zoals bijv. VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor het warme water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in West Maas en Waal. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler West Maas en Waal fluctueren tussen de €2875 en €3050, inclusief installeren. De installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor meerdere gevallen de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €150 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€70
100 liter2€2.900 – €3.000€90
200 liter2€3.200 – €3.850€145
300 liter3€4.500 – €5.100€190
zonneboiler-kopen-west-maas-en-waal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Door deze info kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een week een offerte op maat via een zonneboiler monteur in West Maas en Waal (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot €1500. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in West Maas en Waal

 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-7,5m2), vermogen 2932 [KW], €2144 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 400L 3x SkR 500), vermogen 277 [KW], €1884 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 5 ECLIPSE), vermogen 2876 [KW], €1956 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente West Maas en Waal een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.westmaasenwaal.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte West Maas en Waal aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in West Maas en Waal!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente