Zonneboiler Beneden-Leeuwen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Beneden-Leeuwen? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee onderdelen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze tool check je omvangrijke informatie aangaande een zonneboiler kopen in Beneden-Leeuwen.

zonneboiler systeem installeren in 6658

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een gemiddelde woning in West Maas en Waal gebruikt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €120 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6658
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Beneden-Leeuwen vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Beneden-Leeuwen! Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente West Maas en Waal. Of bezoek Qbis.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Verderop bekijk jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificering. Onder andere VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. In de basis eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Beneden-Leeuwen. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In september 2022 zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Beneden-Leeuwen variëren tussen €2975 en €3450, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de inhoud van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt tref jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor verschillende omstandigheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €160 per jaar (energieprijzen september 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.550€55
100 liter2€2.875 – €3.075€95
200 liter2€3.200 – €3.975€130
300 liter3€4.525 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-beneden-leeuwen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de info aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Door het energieverbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft de omvang en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een week een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Beneden-Leeuwen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd jaren geleden verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle systemen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €550 tot €1250. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Beneden-Leeuwen

 • Kingspan (Aquaheat Solar 500), vermogen 3307 [KW], €2249 subsidie.
 • TechniQ-Energy (200 liter voor verwarming en tapwater met 1×24 heatpipes – C), vermogen 1580 [KW], €1074 subsidie.
 • Ritter Paradigma (2x AQUA PLASMA 19/50 + EXPRESSO 800), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente West Maas en Waal een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.westmaasenwaal.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Beneden-Leeuwen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Beneden-Leeuwen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!