Zonneboiler Afferden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Afferden? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van deze pagina tref jij handige raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Afferden.

zonneboiler systeem installeren in 6654

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een gemiddeld gezin in Druten verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €55 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6654
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Afferden vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Afferden! Via deze pagina tref je zonder problemen een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Druten. Of bezoek de website kvinl.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder check jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op reviews en certificaten en keurmerken. Denk aan Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter is de werking niet optimaal. Geen nood, dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie is geschikt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Het product houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lagere prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Afferden. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Afferden variëren tussen €2800 en €3250, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Verderop bekijk jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder check jij voor diverse omstandigheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €115 per jaar (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€65
100 liter2€2.800 – €3.025€105
200 liter2€3.275 – €3.900€145
300 liter3€4.500 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-afferden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie de informatie verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze statistieken kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U ontvangt z.s.m. een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Afferden (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €600 tot €1400. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Afferden

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 9m²-HSP 1500A+), vermogen 35 [KW], €2380 subsidie.
 • Trendy Eco (3x VTC 30 + 1000L Hygiëneboiler), vermogen 3661 [KW], €2489 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 35 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2130 [KW], €1448 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Druten wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.druten.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Afferden aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Afferden!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!