Zonneboiler Horssen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Horssen? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze pagina tref jij actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Horssen.

zonneboiler systeem installeren in 6631

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een standaard woning in Druten gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit betekent een forse besparing van wel €135 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6631
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Horssen vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Horssen! Aan de hand van deze pagina vind je probleemloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Druten. Of check echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installateurs in de regio. Hierna vind jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is toepasbaar voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis een rendabele oplossing voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Wegens aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Horssen. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder hebben we nog het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Horssen liggen tussen de €2925 en €3000, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Als je iets verders scrollt tref je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor een aantal scenario’sde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €100 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.550€50
100 liter2€2.950 – €3.000€90
200 liter2€3.275 – €3.975€130
300 liter3€4.600 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-horssen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de informatie verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektriciteit en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze statistieken kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke andere systemen in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Er volgt snel een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Horssen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle apparaten op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €775 tot €1375. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Horssen

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 8m²-HSP1 800A+), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.
 • Trendy Eco (2x VTC 30 + 500L), vermogen 3256 [KW], €2214 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 757), vermogen 2845 [KW], €1935 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Druten een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.druten.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Horssen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Horssen!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!