Zonneboiler Alphen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Alphen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je waardevolle adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Alphen.

zonneboiler systeem installeren in 6626

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1250.
 • Een gemiddelde woning in West Maas en Waal verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6626
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Alphen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Alphen! Dankzij deze pagina ontdek je zonder problemen een vakbekwame installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente West Maas en Waal. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installateurs in je omgeving. Hieronder ontdek je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en certificaten en keurmerken. Onder andere KviNL, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product draagt zorg voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Vooral aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Alphen. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Alphen fluctueren tussen de €2450 en €4350, inclusief installeren. De installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op deze pagina vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor enkele mogelijkheden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €110 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€70
100 liter2€2.925 – €3.000€95
200 liter2€3.175 – €3.825€130
300 liter3€4.525 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-alphen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Door het energieverbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Alphen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is recent verbreed. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle merken die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €625 tot €1100. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Alphen

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 6m²-HSP1 400A+), vermogen 2972 [KW], €2021 subsidie.
 • Trendy Eco (1x VTC 20 + 200L), vermogen 1245 [KW], €847 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 553 & Solvis Max 457), vermogen 2623 [KW], €1784 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente West Maas en Waal mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.westmaasenwaal.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Alphen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Alphen!

 • Een warmtepomp: wint warmte via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!