Zonneboiler Dreumel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Dreumel? Via een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze tool tref je veelzijdige toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Dreumel.

zonneboiler systeem installeren in 6621

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1700.
 • Een doorsnee gezin in West Maas en Waal gebruikt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Oftewel, een forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6621
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Dreumel vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Dreumel! Door gebruik te maken van onze tool vind je eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente West Maas en Waal. Of ga naar de website kvinl.nl voor lijstjes met goede installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand bekijk jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor het warme water en de verwarming van de woning. Deze installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Met name toepasbaar op grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Dreumel. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Dreumel variëren tussen €2825 en €4500, met installatie. De installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor meerdere voorbeelden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €70 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.550€65
100 liter2€2.800 – €3.100€95
200 liter2€3.125 – €4.000€120
300 liter3€4.575 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-dreumel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Op basis van het verbruik kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. U krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Dreumel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1100. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Dreumel

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 4m2-HSP1 400A+), vermogen 1971 [KW], €1340 subsidie.
 • Trendy Eco (1x VTC 15 + 200L), vermogen 965 [KW], €656 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Luna 304 & Solvis Max 957), vermogen 2354 [KW], €1601 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente West Maas en Waal een groene lening of kleine subsidie. Zie www.westmaasenwaal.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Dreumel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Dreumel!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!