Zonneboiler Hernen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Hernen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze pagina tref jij samengestelde info aangaande een zonneboiler kopen in Hernen.

zonneboiler systeem installeren in 6616

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een doorsnee huishouden in Wijchen stookt 1370 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €145 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6616
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Hernen vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Hernen! D.m.v. onze vergelijker check je probleemloos een betrouwbare installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Wijchen. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf check je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie zorgt voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lagere prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Hernen. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Hernen liggen tussen de €2575 en €3750, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Verderop ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor enkele situatiesde kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €125 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€60
100 liter2€2.775 – €3.100€95
200 liter2€3.150 – €3.850€110
300 liter3€4.600 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-hernen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan de omvang en staat van isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke andere systemen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Hernen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot €1350. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hernen

 • Viessmann (3x Vitosol 200-FM SV2F + 1x Vitocell 160-e 750L), vermogen 2637 [KW], €1793 subsidie.
 • Trendy Eco (3x vlakke plaat 2.7 + 500L Hygiëneboiler), vermogen 282 [KW], €1918 subsidie.
 • Solvis (3x Solvis Luna & Solvis Max 757), vermogen 308 [KW], €2094 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Wijchen een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.wijchen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hernen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Hernen!

 • De warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!