Zonneboiler Wijchen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Wijchen? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van deze website ontdek je toepasbare raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wijchen.

zonneboiler systeem installeren in 6601

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Wijchen gebruikt 1370 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6601
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Wijchen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Wijchen! Via onze website tref je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Wijchen. Of ga naar de website Qbis.nl voor informatie over geschikte installateurs in de buurt. In onderstaande box achterhaal jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en relevante keurmerken. Bekijk eens VCA, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product zorgt voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). De installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Vooral relevant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Wijchen. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Wijchen zitten gemiddeld tussen €2675 en €3800, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. In het volgende kopje tref jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor diverse situatiesde kostprijs en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €85 per jaar (energieprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.600€45
100 liter2€2.950 – €3.050€75
200 liter2€3.175 – €3.825€115
300 liter3€4.525 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-wijchen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het helder naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze gegevens kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Je ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Wijchen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle artikelen die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Wijchen

 • Zon&Co (Stroom & Warmte-6 PVT-6.300), vermogen 2098 [KW], €1427 subsidie.
 • Sonnenkraft (Compact E 750L 4x SkR 500), vermogen 2889 [KW], €1965 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 800 – 4 ECLIPSE), vermogen 2557 [KW], €1739 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie levert de gemeente Wijchen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.wijchen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Wijchen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Wijchen!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente