Zonneboiler Heumen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Heumen? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je actuele details over een zonneboiler kopen in Heumen.

zonneboiler systeem installeren in 6582

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1850.
 • Een gemiddelde woning in Heumen verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6582
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Heumen vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Heumen! D.m.v. onze website achterhaal je probleemloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Heumen. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Het systeem bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. In de basis aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Heumen. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Heumen liggen tussen de €2775 en €4150, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffervat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor een aantal voorbeelden de kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €100 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€45
100 liter2€2.900 – €3.000€90
200 liter2€3.225 – €3.950€125
300 liter3€4.450 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-heumen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een week een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Heumen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle producten die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €925 tot wel €1300. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heumen

 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-2,5m2), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-400), vermogen 2496 [KW], €1697 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT – 300 – 2 UNIKO21), vermogen 1223 [KW], €832 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Heumen een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.heumen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Heumen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Heumen!

 • De warmtepomp: genereert warmte via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente