Zonneboiler Brunssum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Brunssum? Dankzij het zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gevormd door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels deze pagina doorzoek jij accurate raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Brunssum.

zonneboiler systeem installeren in 6441

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1900.
 • Een alledaags huishouden in Brunssum verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit betekent een forse besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteBrunssum
Postcode6441
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Brunssum vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Brunssum! Met behulp van deze website ontdek je moeiteloos een geschikte installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Brunssum. Of probeer Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installateurs in de regio. Onderstaand tref je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Vooral toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Brunssum. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens is er nog het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Brunssum liggen tussen de €2800 en €4400, inclusief installeren. Het systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor diverse voorbeeldsituaties de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €80 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.625€50
100 liter2€2.875 – €3.100€80
200 liter2€3.125 – €3.900€110
300 liter3€4.600 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-brunssum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten we naar wie de info aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Door deze informatie kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Brunssum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €400 tot wel €1000. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Brunssum

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 V + VMS 8 + VIH S1 150/4 B), vermogen 1352 [KW], €919 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.2000 okoline-profi), vermogen 3603 [KW], €2450 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 600L – 4 XRAY10), vermogen 272 [KW], €1850 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Brunssum mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.brunssum.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Brunssum aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Brunssum!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!