Zonneboiler Heerlen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Heerlen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze pagina lees jij handige adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Heerlen.

zonneboiler systeem installeren in 6401

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • De subsidies lopen op tot €750.
 • Een alledaags gezin in Heerlen gebruikt 1270 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €85 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteHeerlen
Postcode6401
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Heerlen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Heerlen! Door middel van de zonneboiler-vergelijker tref je gemakkelijk een competente installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Heerlen. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Bijgaand achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en relevante keurmerken. Onder andere Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product kan benut worden voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal interessant voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van dalende prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Heerlen. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Heerlen fluctueren tussen de €2550 en €4100, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Hierna check je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een variatie aan situatiesde aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €180 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.600€60
100 liter2€2.950 – €3.050€90
200 liter2€3.100 – €3.800€140
300 liter3€4.450 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-heerlen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze informatie kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte via een zonneboiler monteur in Heerlen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is recent verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €600 tot €1575. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Heerlen

 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 V + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 1875 [KW], €1275 subsidie.
 • TEC-Solar (TecSolar 48-300), vermogen 3275 [KW], €2227 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 600L – 4 ECLIPSE), vermogen 2575 [KW], €1751 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Heerlen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.heerlen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Heerlen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Heerlen!

 • De warmtepomp: haalt warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente