Zonneboiler Simpelveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Simpelveld? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl vind jij samengestelde raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Simpelveld.

zonneboiler systeem installeren in 6369

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • De subsidies lopen op tot €1500.
 • Een standaard woning in Simpelveld stookt 1590 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €75 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6369
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Simpelveld vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Simpelveld! Met behulp van deze website tref je snel een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Simpelveld. Of probeer de website kvinl.nl voor een schema met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand bekijk je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In de winter is de werking niet optimaal. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product kan benut worden voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Simpelveld. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In juli 2024 zijn er installaties met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Simpelveld zitten gemiddeld tussen €2525 en €4100, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje lees je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor een aantal gevallen de investering en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €60 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€40
100 liter2€2.825 – €3.050€105
200 liter2€3.300 – €3.925€110
300 liter3€4.400 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-simpelveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Middels deze informatie kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Simpelveld (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €775 tot wel €1725. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Simpelveld

 • Wolf (Zonne-energiesysteem SEM-2 300 & 2xF3-1), vermogen 1639 [KW], €1115 subsidie.
 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 3181 [KW], €2163 subsidie.
 • Segno-Membro (2xBHP20+400L), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Simpelveld een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.simpelveld.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Simpelveld aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Simpelveld!

 • Warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente