Zonneboiler Valkenburg aan de Geul

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Valkenburg aan de Geul? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie komt tot stand door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van deze pagina doorzoek je toepasbare adviezen over een zonneboiler kopen in Valkenburg aan de Geul.

zonneboiler systeem installeren in 6342

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een doorsnee gezin in Valkenburg aan de Geul stookt 1600 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €60 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Valkenburg aan de Geul vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Valkenburg aan de Geul! D.m.v. onze tool ontdek je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Of ga naar Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs in de regio. Bijgaand ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na reviews en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval springt de CV-brander bij. Zeker interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Valkenburg aan de Geul. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Valkenburg aan de Geul liggen tussen de €2700 en €4050, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Verderop check jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een aantal voorbeelden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €70 per jaar (energieprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€55
100 liter2€2.850 – €3.050€80
200 liter2€3.100 – €4.000€120
300 liter3€4.600 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-valkenburg-aan-de-geul

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Door deze statistieken kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Valkenburg aan de Geul (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recent uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle installaties die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €575 tot €1125. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Valkenburg aan de Geul

 • Dutch Solar Systems (ZB120TX 4,74), vermogen 1929 [KW], €1312 subsidie.
 • Solvis (4x Solvis Cala C254 & Solvis Max 757), vermogen 3111 [KW], €2115 subsidie.
 • PLEION (EGO SMART SOLAR BOX 150), vermogen 93 [KW], €63 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Valkenburg aan de Geul mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.valkenburg.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Valkenburg aan de Geul aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Valkenburg aan de Geul!

 • Warmtepomp: haalt energie middels de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente