Zonneboiler Schin op Geul

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Schin op Geul? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit twee onderdelen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker ontdek jij uitgebreide raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Schin op Geul.

zonneboiler systeem installeren in 6305

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4200.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een standaard woning in Valkenburg aan de Geul gebruikt 1600 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6305
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Schin op Geul vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Schin op Geul! Door middel van deze pagina ontdek je zonder problemen een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Of surf naar Qbis.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs in de regio. Bijgaand tref je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor heet water in huis en een warme woning. Dit systeem houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral toegepast door grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water gebruiken. Door o.a. lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Schin op Geul. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook plaatsen ze ook een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Schin op Geul vinden we terug ergens tussen de €2450 en €3600, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de specificaties van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna lees jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor velerlei scenario’sde aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €110 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.675€70
100 liter2€2.775 – €3.200€80
200 liter2€3.275 – €3.925€135
300 liter3€4.400 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-schin-op-geul

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan adres en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de informatie toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het verbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke andere systemen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Schin op Geul (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €700 tot €1550. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Schin op Geul

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 1000A+), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • ZBPro (HR 200 – 8), vermogen 937 [KW], €637 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Valkenburg aan de Geul soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.valkenburg.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Schin op Geul aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Schin op Geul!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!