Zonneboiler Eys

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Eys? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze website vind jij bruikbare informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Eys.

zonneboiler systeem installeren in 6287

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een doorsnee huishouden in Gulpen-Wittem stookt 1650 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Oftewel, een forse besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6287
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Eys vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Eys! Dankzij deze website ontdek je gemakkelijk een competente installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Gulpen-Wittem. Of ga naar Qbis.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs uit de buurt. Verderop vind je belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op klantervaringen en relevante keurmerken. Bekijk eens VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product kan gebruikt worden voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats toepasbaar op grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Eys. De (zonneboiler is goed te combineren met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Eys fluctueren tussen de €2500 en €3750, inclusief plaatsing. De installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op onze website vind jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor verschillende situatiesde geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €140 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€70
100 liter2€2.950 – €3.150€75
200 liter2€3.275 – €3.900€120
300 liter3€4.600 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-eys

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn adres en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door het verbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Eys (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €700 tot wel €1250. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eys

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-HSP1 400A+), vermogen 2095 [KW], €1425 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2877 [KW], €1956 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 400-3-2510), vermogen 2957 [KW], €2011 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Gulpen-Wittem soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.gulpen-wittem.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Eys aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Eys!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!