Zonneboiler Slenaken

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Slenaken? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Slenaken.

zonneboiler systeem installeren in 6277

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een gemiddeld huishouden in Gulpen-Wittem verbruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €65 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6277
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Slenaken vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Slenaken! Aan de hand van onze tool vind je verrassend eenvoudig een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Gulpen-Wittem. Of check kvinl.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand check jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en certificering. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem kan benut worden voor je watervoorziening en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral aantrekkelijk voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Slenaken. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Slenaken fluctueren tussen de €2950 en €4400, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl check je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor verscheide mogelijkheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €65 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.675€60
100 liter2€2.875 – €3.200€90
200 liter2€3.150 – €4.000€120
300 liter3€4.600 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-slenaken

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door deze info kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. U krijgt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Slenaken (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle merken die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot wel €1900. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Slenaken

 • TechniQ-Energy (TQE-500L-HYG-60HP), vermogen 3078 [KW], €2093 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3026 [KW], €2058 subsidie.
 • Stiebel Eltron (Zonneset Basic 150/1), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Gulpen-Wittem mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.gulpen-wittem.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Slenaken aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Slenaken!

 • Warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!