Zonneboiler Heijenrath

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Heijenrath? Dankzij het zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij accurate details m.b.t. een zonneboiler kopen in Heijenrath.

zonneboiler systeem installeren in 6276

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1250.
 • Een gemiddeld gezin in Gulpen-Wittem gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €65 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6276
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Heijenrath vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Heijenrath! Door gebruik te maken van deze website bekijk je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Gulpen-Wittem. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box lees jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld VCA, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie draagt zorg voor heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis relevant voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Heijenrath. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Heijenrath fluctueren tussen de €2825 en €3500, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Verderop tref jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor verschillende situatiesde geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €90 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.550€65
100 liter2€2.775 – €3.075€90
200 liter2€3.125 – €3.975€140
300 liter3€4.525 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-heijenrath

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de specificaties toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze statistieken kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en de staat van de isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Er volgt snel een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Heijenrath (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle artikelen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €450 tot €1700. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heijenrath

 • Weishaupt/Monarch (2 x F2 collector met WWP T 300 WA), vermogen 187 [KW], €1272 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2778 [KW], €1889 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.800 okoline-prof), vermogen 3558 [KW], €2419 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Gulpen-Wittem mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.gulpen-wittem.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Heijenrath aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Heijenrath!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!