Zonneboiler Margraten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Margraten? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem kent 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze tool lees je praktische info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Margraten.

zonneboiler systeem installeren in 6269

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3500.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een doorsnee huishouden in Eijsden-Margraten stookt 1740 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6269
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Margraten vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Margraten! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl bekijk je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Eijsden-Margraten. Of check de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs uit jullie streek. Hierna bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met reviews en relevante keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem is er voor 2 zaken: heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. De installatie behelst zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Margraten. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Margraten zitten gemiddeld tussen €2575 en €3600, met installatie inclusief. De installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna bekijk je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor een paar situatiesde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €170 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.500€40
100 liter2€2.825 – €3.050€90
200 liter2€3.275 – €3.900€130
300 liter3€4.575 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-margraten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze statistieken kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Margraten (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €675 tot wel €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Margraten

 • Zizon (CPC Heatpipe 50-ZO400L), vermogen 3477 [KW], €2364 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.
 • Econo (S18HPCPC-200-2), vermogen 1700 [KW], €1156 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Eijsden-Margraten een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.eijsden-margraten.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Margraten aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Margraten!

 • Een warmtepomp: genereert warmte via de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!