Zonneboiler Eijsden-Margraten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Eijsden-Margraten? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door deze website lees jij accurate gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Eijsden-Margraten.

zonneboiler systeem installeren in 6252

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een alledaags gezin in Eijsden-Margraten stookt 1740 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Eijsden-Margraten vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Eijsden-Margraten! Via onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Eijsden-Margraten. Of benader kvinl.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder lees je verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificering. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). De installatie behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis relevant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een grote vraag naar warm water. Dankzij aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Eijsden-Margraten. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard is er nog het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Eijsden-Margraten komen gemiddeld uit tussen €2975 en €3750, inclusief installeren. Het systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Hierna check jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor meerdere gevallen de totaalprijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €90 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€50
100 liter2€2.850 – €3.000€105
200 liter2€3.150 – €3.925€120
300 liter3€4.550 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-eijsden-margraten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze info kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Eijsden-Margraten (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot wel €1375. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Eijsden-Margraten

 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 H + VMS 8 + VIH S2 250/4 B), vermogen 1371 [KW], €932 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.1000 okolne-profi), vermogen 3752 [KW], €2551 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 800L – 5 XRAY10), vermogen 2878 [KW], €1957 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Eijsden-Margraten een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.eijsden-margraten.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Eijsden-Margraten aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Eijsden-Margraten!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente