Zonneboiler Beek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Beek? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij de zonneboiler-vergelijker ontdek je omvangrijke informatie aangaande een zonneboiler kopen in Beek.

zonneboiler systeem installeren in 6191

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een gemiddeld gezin in Beek stookt 1600 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit houdt in een forse besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6191
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Beek vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Beek! Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je snel een geschikte installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Beek. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product voorziet in jouw sanitaire water en een warme woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Beek. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Beek variëren tussen €2625 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op onze website lees jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor een variatie aan gevallen de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €140 per jaar (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.600€60
100 liter2€2.900 – €3.075€90
200 liter2€3.300 – €3.800€130
300 liter3€4.400 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-beek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Door deze gegevens kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Beek (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €450 tot €1300. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Beek

 • Remeha (RemaSOL 150SE-1S 1C), vermogen 1394 [KW], €948 subsidie.
 • ZBPro (ZBPR 300-2-2510), vermogen 1785 [KW], €1214 subsidie.
 • Econo (M24HPCPC-300-H2), vermogen 1996 [KW], €1357 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie geeft de gemeente Beek een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.gemeentebeek.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Beek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Beek!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente