Zonneboiler Spaubeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Spaubeek? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Via de zonneboiler-vergelijker check je bruikbare raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Spaubeek.

zonneboiler systeem installeren in 6176

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1050.
 • Een doorsnee gezin in Beek verbruikt 1600 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6176
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Spaubeek vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Spaubeek! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref je probleemloos een competente installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Beek. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met professionele installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box ontdek je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval is de CV-brander nodig. Bijzonder toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Spaubeek. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Spaubeek variëren tussen €2975 en €3450, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op onze website ontdek jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor enkele gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €60 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.625€60
100 liter2€2.750 – €3.175€75
200 liter2€3.100 – €3.900€140
300 liter3€4.475 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-spaubeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft aantal kamers en de mate van isolatie. Relevant is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Spaubeek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle types op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot €1475. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Spaubeek

 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26P x3-EHS(H)(X)(B)16P50(**) D), vermogen 3044 [KW], €2370 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1234 [KW], €839 subsidie.
 • H-Energiesystemen (Zonneboiler ZB2-265), vermogen 2596 [KW], €1765 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Beek mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.gemeentebeek.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Spaubeek aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Spaubeek!

 • De warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!