Zonneboiler Sweikhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Sweikhuizen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van deze pagina bekijk jij toepasbare aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Sweikhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 6174

 • Een zonneboiler is een populaire manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1300.
 • Een gemiddeld huishouden in Schinnen gebruikt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €160 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Postcode6174
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Sweikhuizen vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Sweikhuizen! Door middel van onze vergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Schinnen. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor informatie over erkende installateurs in je omgeving. Verderop tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie is geschikt voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Het systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Sweikhuizen. Dit systeem is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Sweikhuizen liggen tussen de €2675 en €3050, met installatie inclusief. Deze installatie kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop tref jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor velerlei voorbeeldsituaties de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €115 per jaar (energieprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.600€50
100 liter2€2.800 – €3.175€90
200 liter2€3.175 – €3.850€140
300 liter3€4.600 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-sweikhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Met deze info kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Sweikhuizen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recentelijk verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €725 tot €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Sweikhuizen

 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26P x3-EHS(H)(X)(B)16P50(**) DL), vermogen 305 [KW], €2374 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.
 • Termicol (T2IA4/800S), vermogen 2611 [KW], €1775 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Schinnen soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.schinnen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Sweikhuizen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Sweikhuizen!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!