Zonneboiler Guttecoven

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Guttecoven? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl tref jij samengestelde gegevens over een zonneboiler kopen in Guttecoven.

zonneboiler systeem installeren in 6143

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een gemiddelde woning in Sittard-Geleen stookt 1370 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6143
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Guttecoven vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Guttecoven! Door gebruik te maken van onze tool bekijk je probleemloos een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Sittard-Geleen. Of benader de website kvinl.nl voor een database met competente installateurs in je omgeving. Verderop bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificering. Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product regelt heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Zeker aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Guttecoven. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Guttecoven komen gemiddeld uit tussen €2775 en €4150, met installatie inclusief. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor verscheide situatiesde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €130 per jaar (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€65
100 liter2€2.950 – €3.175€90
200 liter2€3.125 – €3.875€125
300 liter3€4.400 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-guttecoven

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze data kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Guttecoven (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle types die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot €1725. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Guttecoven

 • Eco2All (ECO-825HSS-3DTH), vermogen 3162 [KW], €2150 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 743 [KW], €505 subsidie.
 • Termicol (T2IA2/300SM), vermogen 1514 [KW], €1030 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Sittard-Geleen een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.sittard-geleen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Guttecoven aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Guttecoven!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!