Zonneboiler Grevenbicht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Grevenbicht? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl check jij actuele informatie aangaande een zonneboiler kopen in Grevenbicht.

zonneboiler systeem installeren in 6127

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1250.
 • Een doorsnee gezin in Sittard-Geleen gebruikt 1370 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6127
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Grevenbicht vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Grevenbicht! Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind je moeiteloos een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Sittard-Geleen. Of check de website Qbis.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder tref je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor je watervoorziening en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name een rendabele oplossing voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Grevenbicht. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er installaties met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Grevenbicht variëren tussen €2525 en €3350, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje tref je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor enkele voorbeelden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €70 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.575€55
100 liter2€2.950 – €3.100€95
200 liter2€3.200 – €3.800€120
300 liter3€4.425 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-grevenbicht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze informatie kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Jij ontvangt snel een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Grevenbicht (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd twee jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle modellen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €850 tot wel €1850. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Grevenbicht

 • Rexel (12/5-500), vermogen 3707 [KW], €2521 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 3 personen – 200L 1-30 HPC), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-500), vermogen 2797 [KW], €1902 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Sittard-Geleen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.sittard-geleen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Grevenbicht aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Grevenbicht!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!