Zonneboiler Holtum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Holtum? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl check jij toepasbare informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Holtum.

zonneboiler systeem installeren in 6123

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een alledaags gezin in Sittard-Geleen gebruikt 1370 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6123
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Holtum vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Holtum! Dankzij de zonneboiler-vergelijker tref je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Sittard-Geleen. Of check kvinl.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven uit de buurt. Verderop check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook klantervaringen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Met name toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Holtum. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Holtum variëren tussen €2875 en €4050, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een aantal scenario’sde kostprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €75 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€40
100 liter2€2.800 – €3.025€75
200 liter2€3.250 – €3.825€115
300 liter3€4.550 – €5.100€195
zonneboiler-kopen-holtum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de info toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door het verbruik kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Holtum (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle artikelen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot €1075. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Holtum

 • Rexel (1TA/3-300), vermogen 2507 [KW], €1705 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-30 HPC), vermogen 2000 [KW], €1360 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-400), vermogen 2496 [KW], €1697 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Sittard-Geleen een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.sittard-geleen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Holtum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Holtum!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!