Zonneboiler Nieuwstadt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Nieuwstadt? Via een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van deze website check je handige raadgeving over een zonneboiler kopen in Nieuwstadt.

zonneboiler systeem installeren in 6118

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • De subsidies lopen op tot €1300.
 • Een gemiddeld gezin in Echt-Susteren stookt 1630 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit houdt in een forse besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6118
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwstadt vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Nieuwstadt! Met behulp van onze tool vind je gemakkelijk een competente installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Echt-Susteren. Of benader Qbis.nl voor een database met goede installateurs in de regio. In onderstaande box check je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en eventuele keurmerken. Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Het product bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Nieuwstadt. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard hebben we nog het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Nieuwstadt zitten gemiddeld tussen €2525 en €3900, met installatie. De installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op deze pagina ontdek je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder check jij voor verscheide scenario’sde kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €160 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.550€40
100 liter2€2.925 – €3.175€95
200 liter2€3.250 – €3.925€120
300 liter3€4.400 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-nieuwstadt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze gegevens kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan de omvang en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Nieuwstadt (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recent extra gestimuleerd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot wel €1400. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuwstadt

 • Rexel (1TX+/2-200), vermogen 1766 [KW], €1201 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 3-30 HPC), vermogen 3792 [KW], €2579 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 2-200), vermogen 1480 [KW], €1006 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Echt-Susteren mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.echt-susteren.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nieuwstadt aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nieuwstadt!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!