Zonneboiler Sint Joost

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Sint Joost? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels onze website lees je uitgebreide details over een zonneboiler kopen in Sint Joost.

zonneboiler systeem installeren in 6112

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een gemiddeld huishouden in Echt-Susteren verbruikt 1630 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6112
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Sint Joost vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Sint Joost! Aan de hand van deze pagina ontdek je eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Echt-Susteren. Of bezoek de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box check je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Sint Joost. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens is er nog het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Sint Joost komen gemiddeld uit tussen €2975 en €3450, inclusief installeren. Dit product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje lees je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor een paar gevallen de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €90 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€55
100 liter2€2.800 – €3.025€100
200 liter2€3.300 – €3.875€125
300 liter3€4.400 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-sint-joost

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Met het verbruik kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Sint Joost (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is recentelijk uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle systemen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €650 tot €1475. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Sint Joost

 • Hetzonnboilerhuis (Set 20 + SO.200), vermogen 1532 [KW], €1042 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-30 HPC), vermogen 3475 [KW], €2363 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 1-150), vermogen 954 [KW], €649 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Echt-Susteren mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.echt-susteren.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Sint Joost aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Sint Joost!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!