Zonneboiler Echt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Echt? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van deze pagina bekijk jij veelzijdige adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Echt.

zonneboiler systeem installeren in 6101

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een doorsnee gezin in Echt-Susteren verbruikt 1630 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €75 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Echt vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Echt! Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Echt-Susteren. Of klik door naar de website Qbis.nl voor informatie over competente installatiebedrijven in je omgeving. Hierna vind jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op recensies en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: heet water in huis en de centrale verwarming. Dit product wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Echt. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Echt vinden we terug ergens tussen de €2750 en €3000, met installatie. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor verscheide gevallen de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €75 op jaarbasis (gasprijs september 2023). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.675€50
100 liter2€2.900 – €3.000€90
200 liter2€3.175 – €3.875€125
300 liter3€4.475 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-echt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de info verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Door het energieverbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U krijgt binnen een week een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Echt (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle artikelen die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €525 tot €1600. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Echt

 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(4x) 800LHygiëneboiler A+), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 3-30 HPC), vermogen 3768 [KW], €2562 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-300), vermogen 2400 [KW], €1632 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Echt-Susteren een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.echt-susteren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Echt aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Echt!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!