Zonneboiler Heel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Heel? Via een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels deze website lees je omvangrijke details over een zonneboiler kopen in Heel.

zonneboiler systeem installeren in 6097

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een doorsnee huishouden in Maasgouw stookt 1780 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €55 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6097
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Heel vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Heel! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je gemakkelijk een geschikte installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Maasgouw. Of bezoek kvinl.nl waar je een database treft met professionele installateurs in de regio. Bijgaand ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook recensies en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie regelt warm tapwater en een warme woning. Dit systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Bovenal relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Heel. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Heel komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3350, met installatie. Deze installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op deze pagina check jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor verscheide voorbeelden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €60 per jaar (energieprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.500€65
100 liter2€2.825 – €3.125€80
200 liter2€3.300 – €3.850€145
300 liter3€4.475 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-heel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de productinfo toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze informatie kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Heel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is recentelijk verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €800 tot wel €1350. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heel

 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(4x) 500LHygiëneboiler A+), vermogen 3404 [KW], €2315 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 2-200), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Maasgouw wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.gemeentemaasgouw.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Heel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Heel!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!