Zonneboiler Heibloem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Heibloem? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit twee delen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze vergelijker lees je uitgebreide toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Heibloem.

zonneboiler systeem installeren in 6089

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1050.
 • Een doorsnee huishouden in Leudal stookt 1710 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €120 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Heibloem vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Heibloem! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl ontdek je simpel en snel een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Leudal. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder lees jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met reviews en certificering. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit product bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. scherpe prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Heibloem. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Heibloem schommelen tussen de €2725 en €4450, inclusief installeren. De installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor diverse situatiesde totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €55 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€50
100 liter2€2.850 – €3.075€100
200 liter2€3.275 – €3.900€120
300 liter3€4.550 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-heibloem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om adres en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze data kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Heibloem (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot €1125. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Heibloem

 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(1x) 120L Solarboiler A+), vermogen 1315 [KW], €894 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-24 HPC), vermogen 1747 [KW], €1188 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 400-50), vermogen 3459 [KW], €2352 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Leudal een groene lening of kleine subsidie. Zie www.leudal.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Heibloem aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Heibloem!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!