Zonneboiler Nunhem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Nunhem? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Via onze website bekijk jij veelzijdige informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Nunhem.

zonneboiler systeem installeren in 6083

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een standaard woning in Leudal verbruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €70 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6083
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Nunhem vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Nunhem! Met behulp van onze vergelijker ontdek je probleemloos een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Leudal. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met eerlijke installateurs in de regio. Verderop check jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie is er voor 2 zaken: je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Door interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Nunhem. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Nunhem liggen tussen de €2925 en €3550, met montage. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt lees je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een aantal situatiesde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €155 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€40
100 liter2€2.950 – €3.100€80
200 liter2€3.100 – €3.825€145
300 liter3€4.450 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-nunhem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn adres en contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel stroom en gas de woning per jaar verbruikt. Met deze informatie kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Nunhem (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle modellen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €500 tot €1875. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nunhem

 • OEG (4flex heatpipe 30 buizen 300L Hygieneboiler A+), vermogen 2006 [KW], €1364 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-30 HPC), vermogen 2054 [KW], €1397 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 300-40), vermogen 3234 [KW], €2199 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Leudal mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.leudal.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Nunhem aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nunhem!

 • De warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!