Zonneboiler Sint Odiliënberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Sint Odiliënberg? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via onze website doorzoek jij accurate details m.b.t. een zonneboiler kopen in Sint Odiliënberg.

zonneboiler systeem installeren in 6077

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1350.
 • Een standaard woning in Roerdalen gebruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6077
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Sint Odiliënberg vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Sint Odiliënberg! Dankzij deze pagina vind je eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Roerdalen. Of klik door naar kvinl.nl voor lijstjes met goede installateurs uit de gemeente. Hierna achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem voorziet in warm tapwater en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Met name toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Sint Odiliënberg. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Sint Odiliënberg schommelen tussen de €2450 en €4250, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina bekijk je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind je voor meerdere situatiesde geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €90 op jaarbasis (gasprijs september 2023). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.525€45
100 liter2€2.925 – €3.125€100
200 liter2€3.275 – €3.800€135
300 liter3€4.575 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-sint-odilienberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze statistieken kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij ontvangt zeer binnenkort een complete offerte van een zonneboiler monteur in Sint Odiliënberg (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €700 tot wel €1475. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Sint Odiliënberg

 • OEG (4flex heatpipe 50 buizen 500L Hygieneboiler A+), vermogen 3362 [KW], €2286 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-24 HPC), vermogen 1804 [KW], €1227 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 150-30), vermogen 2779 [KW], €1890 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Roerdalen een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.roerdalen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Sint Odiliënberg aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Sint Odiliënberg!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie middels de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!