Zonneboiler Swalmen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Swalmen? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van deze website ontdek je uitgebreide info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Swalmen.

zonneboiler systeem installeren in 6070

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €900.
 • Een gemiddelde woning in Roermond gebruikt 1300 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €105 per jaar.

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6070
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Swalmen vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Swalmen! Aan de hand van deze website bekijk je snel een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Roermond. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installateurs in je omgeving. In onderstaande box tref jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem kan gebruikt worden voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Het systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Swalmen. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Swalmen vinden we terug ergens tussen de €2675 en €3450, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref je voor een paar voorbeeldsituaties de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €115 per jaar (energieprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.675€60
100 liter2€2.900 – €3.050€75
200 liter2€3.300 – €3.875€120
300 liter3€4.500 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-swalmen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Swalmen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit werd jaren geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot €1625. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Swalmen

 • Deyle.nl (A1000-O30 – Heat), vermogen 1218 [KW], €828 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 1-30 HPC), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 150-24), vermogen 1841 [KW], €1252 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Roermond mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.roermond.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Swalmen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Swalmen!

 • Een warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!